I september planerar jag och en väninna ”Öppet hus” vad det gäller kostrådgivning, healing mm. Det gäller att sparka igång hösten på ett bra sätt. Hälsan bör komma i fokus om man ska orka med allt som ska komma.
Rätt mat ger energi, fel mat ger trötthet. Men hur mycket ska man äta och hur ofta. Det kan variera för person till person. Hur jobbar du? Har du möjlighet att ha med matlåda med bra mat eller reser du och får äta ute?
Fikabröd blir det mycket av på arbetsplatser men man får ta det lite lagom med bitarna. Visst kan man äta en bit av en födelsedagstårta men gör det med måtta. Och tar man 2 bitar kan det vara på sin plats att ta en rask promenad när man ska hemåt.
Att plocka bär och frysa in till vintern är toppen. Jordgubbar, hallon, vinbär och annat som man kan ta fram när mörkret kommer. Man ska äta och njuta av livet men äta för att leva, inte leva för att äta.