Är man inlåst får man passa på att städa, röja garderoben eller läsa de tidningar man inte hunnit med. Jag köpte en hälsotidning för ett tag sen och där kan man läsa att smör som är gjort på nötter och frön spås bli framtidens mat. Bönderna då, tänker jag???
Gör man smör på nötter och frön är det kanske gott men hur nyttigt är det. Dom listar 5 sorter.
Makadamiasmör. 76% fett. Innehåller B1, magnesium och andra näringsämnen.
Valnötssmör. Enda smöret som innehåller omega-3, samt zink, fosfor och magnesium.
Cachewsmör. Innehåller protein, folat, fosfor och E-vitamin.
Solrossmör. Innehåller protein, järn, magnesium, fosfor, zink och selen.
Paranötssmör. Innehåller fosfor, magnesium och selen.
Jag använder bara bredbar ost och har aldrig smör hemma men om jag skulle ha det så inte blir det smör av nötter i alla fall. Har du provat dessa sorter?