Jag är dålig på mat. Gillar få ingredienser och snabba maträtter. Blandar med färska grönsaker och äter frukt som mellis. Man försöker få i sig så mycket nyttigt det går, men det kan ju falera. Vad det gäller kolhydrater så finns det i pasta som jag älskar och det blir det ju nästan varje dag. Det finns även i potatis och ris. Ris är ingen prioritet hos mig men potatis kan det bli ibland.
Det finns ju kolhydrater lite varstans och dom som har tillsatt socker är läsk, godis och kakor. Även vissa brödsorter och nyponsoppa och yoghurt. Det kan ju slinka ner ibland. Sen finns ju kolhydrater i frukt, bär och grönt förutom potatis och pasta. Där finns det inte något tillsatt socker.
Kolhydrater är kroppens bränsle och bygger celler och ger energi och blodsocker. Men som sagt, viktigt att vi får i oss rätt kolhydrater. Ungefär 50% av dagens mat ska innehålla kolhydrater. Tror du att det ser ut så på din tallrik?