Japp, jag åt lunch och japp, det blev kyckling. Vi som tränar trycker i oss ett å annat kycklingbröst i veckan. Kyckling innehåller mycket proteiner och det är ju det som bygger muskler. Givetvis innehåller kyckling även vitaminer och mineraler. Tar man sen bort skinnet som är ganska fett så är köttet bland det magraste man kan tänka sig.
Kyckling går ju att variera ganska mycket. Filéer i ugnen, stekpannan eller på grillen Klubbor passar bra att steka i ugnen. Ben och lår kan man ha i grytor, ugnen eller stekpannan. Vingarna har man kanske mest som tilltugg. Grilla eller stek och sen in i ugnen. Och levern kan användas i pastan, grytan eller i salladen.
Man kan ju även göra goda pastasåser med kyckling i och varför inte köpa en färdiggrillad kyckling om man är lat, och göra en sallad till. Både matigt och nyttigt. Jag gillar kyckling och grillar gärna på sommaren. Provade med lax i somras men det blev inte så bra…. Kycklingspett med champinjoner. Nomnomnom…