Kiwi – den gröna, goda frukten

Kiwi köper jag ganska sällan, vet inte varför. Den är god och uppfriskande och där får jag skärpa mig lite. Kiwi innehåller mycket C-vitamin. Den innehåller även ett enzym, actinidin som verkar nedbrytande på protein, vilket kan nyttjas för att möra kött. Vissa människor kan dock vara allergiska mot enzymet.

Kiwi innehåller även A-vitamin och E-vitamin och skalet innehåller mycket flavonoida antioxidanter.

Kiwi kan ha en mild laxativ effekt, vilket förmodligen orsakas av fruktens höga halt av kostfiber.

Kiwi kan vara allergiframkallande. Se därför till att informera gäster om du bjuder på frukten.

Fakta om kiwi finns på google och här kommer ett enkelt recept

3 kiwi

1 banan

3dl Arla mild yoghurt vanilj

1/2 tesked  spirulinapulver

skala kiwi och banan och skär i bitar

mixa och servera

Innehåll, 8 gram protein, 38 gram kolhydrater, 4 gram fett

Mums!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kiwi – den gröna, goda frukten

  1. Hilma Eklund skriver:

    Åh kiwifrukter är så söta tycker jag hihi <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *