K-vitamin

K-vitamin är ju knappt nåt man har hört talas om, eller hur? Vitamin K koagulerar blodet, tar hand om skelett, hjärt/kärl, muskelproteinsyntes. Den finns i fermenterade/syrade livsmedel och gröna bladgrönsaker. Otroligt så lite man vet egentligen.

Persilja

Spenat

Sojaolja

Purjolök

Koriander

Kikärtor

Broccoli

Brysselkål

I dessa livsmedel kan man hitta massor av K-vitaminer. Spenat var det längesen jag åt men broccoli och brysselkål brukar jag vara bra på att äta. Även purjolök slinker ner ibland. När jag var liten gjorde mamma spenat och stekte bacon, till det fick vi hackat ägg. Jag minns än idag hur gott det var. Sen hade man gröna spenatdelar på tänderna resten av dagen…

K-vitamin finns även i lever, njure, mejeriprodukter, spannmål, kött och frukt. Ganska blandade produkter och det är ju precis så vi ska äta, blandat och varierad kost. Just för att få i oss av olika vitaminer och mineraler. Men personligen väljer jag bort lever och njure…

Blandning är bra

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på K-vitamin

  1. Emma Engström skriver:

    Åh detta visste jag inte, så bra inlägg! 😀 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *